Musiken flödar på Dubai Jazz Festival

Dubai är inte endast en destination för sol, bad eller shopping. Kulturutbudet är brett och  under de senaste åren har Dubai kommit att bli ett riktigt musikmecka! Emirates Airline Dubai Jazz Festival är en utveckling av den musik- och kulturboom som skett inom den kreativa industrin i Mellanöstern de senaste åren. Festivalen erbjuder tre dagar av musik non-stop och har sedan starten haft totalt cirka 500.000 besökare.

500.000 besökare från hela världen

Dubai International Jazz Festival har sedan dess begynnelse år 2003 arrangerat mer än 450 uppträdanden. Besökare runt om i hela världen vallfärdar till festivalen på grund av sitt goda renomé och sin historia av idel heta line-ups – bestående av legendariska artister, prisbelönta Grammy-vinnare och kritikerrosade jazzartister som täcker in över 50 år av fantastisk musikhistoria.

Festivalen blev redan från början en riktig hit och sålde redan första året hela ca 1 200 biljetter. Artister under premiärupplagan av festivalen var bland annat Billy Cobham, legendarisk jazztrummis av internationellt snitt, och Archie Shepp, jazzsaxofonist som med sina skivor fått en central plats i jazzens ”Hall of Fame”.

Mer än bara jazzmusik

De senaste åren har en viss musikalisk skiftning skett i den populära festivalens artistutbud. Från år 2007 fram till idag erbjuder Dubai International Jazz Festival mer än enbart skickliga akter för jazzfinsmakarna. Numera är det en salig blandning med allt ifrån den Grammybelönade R&B-artisten John Legend, mjukrockarna i Toto och världskända Billboardettan Jason Mraz. Samtidigt som festivalen bevarar sin jazzkärna med artister som exempelvis den amerikanske jazztrumpetaren and kompositören Sean Jones.

Festivalen äger varje år rum i Dubai Media City/DMC Amphitheatre som har en kapacitet på cirka 36.000 besökare och pågår under 3 fullspäckade dagar.

Dubai International Jazz Festival 2019 går av stapeln i februari. Något att notera i eventkalender för dig som älskar jazz och populärmusik med ett härligt swing!

Växla karthöjd

Andra events i Dubai

Guider om Dubai

Upptäck hotell i Dubai