Fynda på rea i Dubai

Varje vinter vallfärdar shoppingsugna turister till Dubais shoppingdistrikt för att fynda under den månadslånga Dubai Shopping Festival. En rea i Dubai är inte som utförsäljningar i andra storstäder. Dubai Shopping Festival är utspridd över hela Dubai och involverar tusentals butiker, stans enorma shopping malls och flera marknader. Som kronan på verket sammanfaller festivalen med framträdanden från världsartister och dagliga fyrverkerishower.

Den årliga rean i Dubai sker under december och januari månad varje år. Festivalen har växt fram som en höjdpunkt för turister och den genomsyrar hela staden under den bästa reseperioden.

En annorlunda shoppingupplevelse

Shoppingen i staden tar sig en helt ny form under Dubai Shopping Festival. Vanliga affärer fylls av helt ny energi och storslagna prissänkningar. Höll ögonen öppna, för under festivalen dyker det upp spontana modevisningar direkt i butikerna och du kan shoppa dina nya favoritplagg i stunden.

Många Dubai-shoppare hoppar in och ut i stadens många butiker och shoppingcenter, men Market Outside the Box blir ett alltmer populärt inslag under rean i Dubai. Det är en shoppingupplevelse utomhus, där flera internationella tillika inhemska varumärken skyltas i en marknadsliknande miljö vid sidan av underhållning och food trucks. Outside the Box är ett måste för den urbana shopparen.

En shoppingtradition för hela familjen

Den årliga rean i Dubai startade år 1996 som ett initiativ för att öka detaljhandeln i staden. Rean blev en årlig månadslång shoppingfestival och det dröjde inte länge innan Dubai Shopping Festival blev en turistattraktion. Numer lockar den världskända shoppingfestivalen miljontals besökare varje år.

Dubai Shopping Festival har anpassats för att passa människor i alla åldrar. Hit kommer världsartister för att uppträda och de många fyrverkerishowerna lyser upp stadens skyline. Samtidigt arrangeras det mängder av lotterier och tävlingar där det finns möjlighet att vinna allt från vackra smycken till fantastiska bilar.

Dra nytta av festivalens partners

Rean i Dubai har blivit så populär att det är oundvikligt för företag och organisationer att inte dra nytta av turisttillströmningen. Därför ingår många i partnerskap med festivalens arrangör för att kunna ge stadens besökare förmånliga erbjudanden under festivalperioden.

Fyller du alltid väskorna till bredden? Faktum är att erbjudandena under Dubai Shopping Festival på exklusiva varumärken är så pass bra att flera flygbolag, däribland Emirates, tillåter extra bagagevikt under perioden för rean i Dubai.

Fler aktiviteter

Reseguider om UAE

Upptäck hotell i UAE