Foto: Katarina Premfors
  • Sevärdheter i Dubai & övriga UAE

Sevärdheter

Att sammanställa en lista över Förenade Arabemiratens mest sevärda platser och byggnader är inte det lättaste. Utbudet av sevärdheter som bör bockas av i varje emirat är nästan överväldigande.

Världens längsta, högsta och största…

Det finns en lång, lång rad av sevärdheter och upplevelser i UAE som tituleras “världens största”, “världens högsta” eller “världens längsta”. Dubai bidrar starkt till denna kategori av sevärdheter. Här finns världens högsta byggnad Burj Al Khalifa, lyxhotellet Burj Al Arab, Dubai Fountain och shoppinggallerian Dubai Mall – för att nämna några.

Från konstgjorda öar till pampiga bergskedjor

Den storslagna palmformade ön Palm Jumeirah har gått få förbi. Palmön är en av många konstgjorda sevärdheter att uppleva på nära håll. Tillsammans med Dubai Marina är den ett modern konstverk, som inte får missas om du besöker Dubai. Glöm dock inte att även utforska det äkta UAE, såsom Dubais äldre kvarter och de otroliga naturområdena utanför storstäderna. Till aktiva resenärer som vill upptäcka storslagen natur har vi här några heta tips:

  • Jebel Jais-bergen i Ras Al Khaimah
  • Hajar Mountains i Fujairah
  • Äventyrsön Sir Bani Yas Island utanför Abu Dhabi

Landet där framtid möter kultur och religion

Förenade Arabemiraten har en lång historia och en kultur som grundar sig i religionen. Trots det har landet en enorm strävan om att ligga i absoluta framkant när det kommer till teknologi och innovation. Här blandas storslagna och vackra moskéer, som Schejk Zayed-moskén i Abu Dhabi, med världens mest moderna transportsystem, Hyperloop. I Fujairah, Ras Al Khaimah och Umm al-Qaywayn finns ruiner kvar av gamla fästingar och spökstäder som går ända tillbaka till 1600-talet. Inne i städerna och längs stränderna står istället moderna lyxhotell och turistkomplex uppradade i alla emirat.

UAE är långt ifrån bara Dubai

Många förknippar Förenade Arabemiraten med Dubai, men landet är mycket mer än så! Det finns gott om sevärdheter i alla UAE:s emirat. Hela landet är på teknologisk frammarsch och utveckling sker i lavinartat. Dessutom är avstånden relativt korta och du tar dig enkelt med bil runt i landet om du utgår från Dubai eller Abu Dhabi.