Bo femstjärnigt på Burj Al Arab

Som att det inte hade räckt med att husera världens högsta byggnad (Burj Khalifa) och världens största shoppingcenter (Dubai Mall) stoltserar Dubai även med världens lyxigaste hotell. Vid Jumeirah Beach Road, ute på sin egen konstgjorda ö, tornar sig (ja, temat fortsätter) femstjärniga hotellet Burj Al Arab upp sig 321 meter över havet. Hotellet ska efterlikna en dhow, det vill säga seglet på en traditionell arabisk båt. För att betona vilken lyx och flärd som råder på Burj Al Arab kan den som önskar (och har råd) checka in luftvägen genom att landa på helikopterplattan som återfinns på hotellets tak.

Burj Al Arab och Dubai från luften

Världens enda sjustjärniga hotell?

Nej, Burj Al Arab är inte ett sjustjärnigt hotell då ett hotell officiellt bara kan vara femstjärnigt. Det är ungefär som att påstå att en lyxrestaurang har fem stjärnor i Guide Michelin medan det bara går att bli tilldelad tre stjärnor. Burj Al Arab klassas dock som ett five star deluxe-hotell. Det finns nämligen inga vanlig hotellrum utan hotellet består enbart av sviter – den ena lyxigare än den andra. Den “minsta” sviten är på hela 169 kvadratmeter medan det för den riktigt förmögne går att bo på hela 780 kvadratmeter. Prislappen på den gigantiska “kungliga sviten” är givetvis tilltagen och en natt kostar i dagsläget (2017-11-29) ca 75 000 kr.

Alla sviter erbjuder fantastiska bekvämligheter såsom iPad, iMac, mediasystem, elektronisk styrning av ljusinsläpp. Gäster på Burj Al Arab får även tillgång till:

Det går att få en smakbit av Burj Al Arab utan att ruinera sin resbudget. Till exempel genom att köpa en lyxig lunch eller inta afternoon tea i lobbyrestaurangen.

Finsk byggnadskonstruktion

Under 2016 tillbyggdes en enorm terrass i anslutning till hotellet. Terrassen står på pålar och bildar en tunga som pekar 100 meter rakt ut i havet. Den en hektar stora terrassen konstruerades i ett varv i Åbo av finska företag genom över 160 hantverkare och den 5 000 ton tunga terrassen skeppades ner till Dubai i olika delar.

  • Terrassen är liksom hotellet i exklusivaste laget och inhyser bl.a.
  • Två infinty-bassänger
  • 32 st exklusiva, luftkonditionerade badhytter
  • Mat och dryck i världsklass

Se hur terrassen nedanför Burj Al Arab kom på plats:

 

Växla karthöjd

Fler sevärdheter

Reseguider om UAE

Upptäck hotell i UAE