Pampiga vattenspel i Dubai Fountain

Sugen på en upplevelse som garanterat inte finns någon annanstans? I så fall rekommenderas varmt sig till den vackra konstgjorda sjön i Dubai, Burj Khalifa Lake, där världens största koreograferade fontän Dubai Fountain finns. Fontänen ligger bredvid världens största köpcenter, The Dubai Mall, och vid foten av världens högsta byggnad, Burj Khalifa. Ja, det är mycket av varan “världens största/högsta” här i området Downtown Dubai, och det är självklart något som inte får missas under er resa hit!

Tillbaka till Dubai Fountain… Med hela 6 600 st WET Superlight strålkastare, 75 st projektorer och förmågan att spruta vattenmassor ca 150 meter upp i luften kan denna majestätiska fontän bjuda på över 1 000 olika vattenmotiv under sina föreställningar. Fontänen är över 250 meter lång vilket är längre än två fotbollsplaner och när den är aktiv är den mäktiga vattenmängden om 83 000 liter i rörelse i luften! Det mäktiga vattenspelet rör sig dessutom till tonerna av alltifrån gamla popklassiker, modern arabisk musik till medryckande world music.

Bästa platser att uppleva Dubai Fountain från

Båt framför Dubai Fountain

The Dubai Fountain Boardwalk kan ta dig så nära som 9 meter från fontänens strålar. Denna flytande strandpromenad är hela 262 meter lång och kan nås från bl.a. Burj Park. Här får betalande gäster en riktigt närgången upplevelse med den mäktiga fontänen.

Ett annat intimt möte med Dubai Fountain får du genom att köpa in dig på en Dubai Fountain Lake Ride. Här får besökare ta sig ut på Burj Lake i båt och möjligheten att uppleva fontänen från första parkett.

Det är också häftigt att se fontänen från lite höjd. Burj Khalifa har en utsiktsvåning som kallas At The Top och den fungerar utmärkt som balkongplats för att titta på fontänshowen. Dessutom kan ni slå två flugor i en smäll, för vem vill inte också ta sig upp i världens högsta byggnad?

Tips till dig som ska besöka Dubai Fountain

Undvik att besök fontänen under fredagar. Eller rättare sagt, undvik att boka in för många turistattraktioner överhuvudtaget på fredagar då detta är veckans helgdag i Dubai. Detta medför att lokalbefolkningen är ute och rör sig i dessa turisttäta områden. Ett hett tips är med andra ord att ni relaxar på hotellet eller rentav åker på en utflykt utanför stan till något av de andra emiraten.

Det finns många restauranger och kaféer runt om Burj Khalifa Lake som erbjuder fina åskådarplatser till fontänshowen. Dock kan maten upplevas dyr i relation till priset (här betalar man för läget också). Därför kan det vara klokt att i stället tajma en lättare fikastund med ert besök till fontänen. Försök att boka bord i förväg om det är möjligt.

Kvällstid är mäktigast! Gå i första hand för att se Dubai Fountain på kvällen. Då är showen som maffigast eftersom alla strålkastare träder fram bättre när det skymmer vilket gör att både ljud och ljus får ett större samspel.

Kom i god tid! Om du tar dig till Dubai Fountain med tunnelbana och kliver av på Dubai Mall tar det en stund att ta sig ur gallerian och hitta en bra åskådarplats.

Dubai Fountains tider

Varje kväll i veckan mellan klockan 18-23 håller Dubai Fountain föreställning en gång i halvtimmen. Fontänen kör även två eftermiddagspass kl 13.00 samt 13.30. Undantaget är fredag eftermiddag då showerna i stället är klockan 13.30 och 14.00.

Växla karthöjd

Fler sevärdheter

Reseguider om UAE

Upptäck hotell i UAE