Dubai Frame ramar in stadens siluett

Upplev 2018 stora snackis. Det är inte svårt att förstå varför Dubai Frame skapat eko i världens största medier. Invigningen av Dubai Frame rivstartade Dubai-året 2018 och är redan en av stadens “must do”, i klass med Burj Khalifa och Burj Al Arab. Den prisvinnande arkitekten Fernando Donis, som även skapat Dubai’s Porsche Design Towers och Dubai Renaissance Tower, har verkligen överträffat sig själv i det här fallet.  

Så, vad är det alla pratar om exakt? Med en 150 meter hög och 93 meter bred byggnad som liknar en jättelik guldfärgad tavelram finns numera ett landmärke som kan skymtas från alla delar av världsmetropolen. I horisonten tornar den upp sig som en levande tavla som ramar in stadens siluett. Ett modernt underverk som enligt skaparen själv inspirerats av logotypen för Expo 2020.

Inuti själva ramen går hissar upp till ett toppmodernt utsiktsdäck som erbjuder ett hisnande 360-gradersperspektiv över Dubai. I Dubai Frames fot hittar vi ett museum som berättar om stadens transformation från fiskeby till storstad. Dubai Frame är uppfört i Zabeel Park och ligger i närheten av exempelvis Dubais gamla kvarter. Enklaste sättet att ta sig till Dubai Frame är att ta röd tunnelbanelinje till metrostationen Al Jafiliya.

Växla karthöjd

Fler sevärdheter

Guider om UAE

Hotell i UAE