Dubai Mall – världens största shoppingcenter

Välkommen till Mall of Dubai, världens största shoppinggalleria! Dubai har utvecklats till en av världens främsta destinationer för shoppingälskare. Dubai Mall är kronjuvelen bland stadens många shoppingdistrikt. Här finns inte helt överraskande – allt!

Dubai Mall innehåller fler än 1 200 butiker fördelat på fyra våningar, över 150 matställen, 22 biosalonger, en hockeyrink, ett av världens största saltvattenakvarium och flera eleganta hotell. Det stora antalet affärer gör att bredden på prisklasserna varierar – från stora välkända kedjor till exklusiva modehus.

Isbanan i Dubai Mall

Omgivning

Dubai Mall ligger i de mest centrala delarna av Dubai, nedanför Burj Khalifa och bredvid Dubai Fountain. Efter en dags intensiv shopping är det därför smidigt att planera in ett besök till Burj Khalifa eller bara låta sig  imponeras av fontänspelet i Dubai Fountain.

Världsrekord på världsrekord

Inte nog med att Dubai Mall i sig håller rekordet “världens största köpcenter”. Det finns ytterligare spännande världsrekord att hämta inifrån det enorma köpcentret:

  • Dubai Aquarium omsluts världens största plexiglas, som är 33 meter brett, 8,3 meter högt och nästa 1 meter tjockt.
  • Världens största godisbutik, Candylicious, på ca. 930 kvadratmeter
  • Världens största skärmpanel för OLED-teknik bestående av 820 tv-apparater som skapar en 50 meter bred och 14 meter hög display. Den gigantiska sammansättningen av skärmar är placerad ovanpå plexiglaset till Dubai Aquarium

Några höjdpunkter i Dubai Mall

Dubai Mall är som förstått en upplevelse utöver det vanliga och det är enkelt att spendera timmar av semestern här. Har du inte tid att stanna alltför länge finns det några saker som måste upplevas:

Dubai Aquarium & Underwater Zoo

Två flickor i tunneln inuti Dubai AquariumPå bottenvåningen av Dubai Mall finns Dubai Aquarium & Underwater Zoo. Akvariet håller över 140 marina arter inklusive hajar och rockor och här finns världens största samling av sandtigerhaj. Sammanlagt finns tusentals individer i detta saltvattenakvarium som är ett av världens största. Tanken rymmer hela 10 miljoner (!) liter vatten. Du kan uppleva Dubai Aquarium från en tunnel på botten, i båt med genomskinligt skrov eller från sidan utanför det gigantiska plexiglaset.

KidZania
KidZania är det perfekta leklandet för barn där kombinationen av lärande och underhållning är i fokus. Den interaktiva temaparken uppmuntrar till lärande genom lek med hjälp av så kallad “edutainment” från engelskans (education & entertainment).

SEGA Republic
Temaparken SEGA Republic på hela 7 100 kvadratmeter är främst dedikerad till det ikoniska 90-talsspelet Sonic the Hedgehog. Här kan besökare bl.a. spela över 150 spel, ta sig genom hinderbanor och våga sig på olika åkattraktioner. Under 2017 stängde SEGA Republic då licensen utgick från SEGA, men man tittar på nya sätt att återigen öppna upp en temapark.

Just ja! I ena flygeln av Dubai Mall finns dessutom (självklart) en jättelik dinosaurie!

Dinosaurie i Dubai Mall

Växla karthöjd

Mer shopping

Reseguider om UAE

Upptäck hotell i UAE