Foto: Katarina Premfors

Ski Dubai – åk skidor i sommarvärmen

Står ni i valet och kvalet mellan alpinsemester i Alperna eller sommartemperaturer nere på orienten? Åker ni till Dubai behöver ni inte välja. Här kan hela familjen kasta sig ner för Ski Dubais snöfyllda pister i -4 grader, trots att temperaturen utanför stigit till 40 grader.

Ski Dubai är en utbyggnad av Mall of Emirates som öppnade år 2005 och är en inomhusskidanläggning bestående av 5 pister. Den längsta är 400 meter och fallhöjden är hela 85 meter. Nej, det inget aprilskämt, Ski Dubais konstgjorda slalombackar är täckta med 22 500 kvadratmeter riktig snö! Snöra på er skidor eller snowboard, ta sittliften till toppen och välj den svårighet på pisten som passar dig (en svart backe finns).

Ski Dubai är sannerligen ett koncentrerat vinterparadis mitt i ökenhettan. Här finns en fun park för mer atletiska skid- och snowboardåkare, en bana för att i full fart åka på ringar utför samt en slingrande rutschkana i snö där man i högt tempo glider ner på madrass.

Rutschkanor i is på Ski Dubai
Foto: Katarina Premfors

Snow Bullet

På Ski Dubai har du möjlighet att flyga i världens första linbana inomhus i minusgrader. I Snow Bullet glider du genom anläggningen hela 16 meter över marken med backen full av skidåkare under dig. Linbanan är hela 150 meter lång och går att boka separat vid ditt besök på skidanläggningen.

Simma med pingviner

Passa även på att hälsa på Ski Dubais hedersinvånare. Anläggningen befolkas av ett antal sällsynt gulliga pingviner (både åsnepingvin och kungspingvin) som dagligen visar sina färdigheter och möter storögda besökare. Du som besökare på Ski Dubai kan till och med bada med pingvinerna i en större pool eller träna pingvinerna tillsammans med Ski Dubais parkskötare.

Att tänka på

På Ski Dubai erbjuder man lektioner i skidåkning för dig som inte är van utförsåkare, så ett besök kan vara av mycket uppskattat även om du inte stått på skidor tidigare. Utrustning såsom täckkläder, pjäxor, hjälmar, skidor och stavar ingår i priset. Av hygieniska skäl ingår inte mössor och vantar, men dessa kan köpas på plats. Ta del av mer information och läs om bokning på den officiella hemsidan för Ski Dubai.

Växla karthöjd

Fler Upplevelser

Reseguider om UAE

Upptäck hotell i UAE