Åk världens längsta zipline i Ras Al Khaimah!

UAE: högsta bergstopp heter Jebel Jais och ligger i emiratet Ras Al Khaimah. Jebel Jais är numera inte enbart en bergskedja för aktiva turister att hika och klättra i. Nej, dessa populära aktiviteter har överskuggats av öppnandet av världens längsta zipline.

Hur lång är då världens längsta zipline? Världens längsta zipline är hela 2,83 km (!) lång, vilket motsvarar en sträcka av ca 28 fotbollsplaner. Inget för höjdrädda eller för dig som helst undviker höga farter. Hela 1,7 km över havet och med en hastighet upp till 15o km/h kan den våghalsige i stålmannenposition flyga fram mellan världens längsta ziplines utposter.

Det hela är över på två eller tre minuter och upplevelsen kan beskrivas som det närmaste en människa kommer att vara en högtflygande rovfågel. Företaget bakom världens längsta zipline, Toroverde, jämför det med att flyga över himlen som en falk. Själva startplatsen ligger i Via Ferrata-området som blivit den nya samlingspunkten för outdoor-aktiviteter i Jebel Jais och Ras Al Khaimah.

Innan-du-dör-listan blev precis längre!

Snabba fakta om världens längsta zipline:

  • En del av prestigefyllda Guinness World Records
  • Totalt 2,83 km lång
  • Sträckan motsvarar ungefär 28 fotbollsplaner
  • Utgår 1,7 km över havsnivån
  • Kan uppnå hastigheter uppemot 150 km/h

 

Växla karthöjd

Fler aktiviteter

Guider om UAE

Hotell