Något för alla på Jumeirah Beach

Dubai blir ett allt mer populärt resmål. I takt med att stadens tillväxt ökar turismen. Det som ofta lockar många turister är Dubais gigantiska byggnadskomplex, vattenparker i världsklass och trendsäker shopping. Ibland missar man dock att räkna in stadens fantastiska strandutbud i reseplaneringen.

Jumeirah Beach kallas den kustremsa som sträcker sig från de historiska distrikten i norr ner till Jumeirah Beach Residence (JBR) vid Dubai Marina i söder. Kustremsan består av ett antal kritvita stränder, både offentliga och privata, där du kan njuta av kristallklart vatten under heta semesterdagar.

Sevärdheter längs Jumeirah Beach

Längs Jumeirah Beach finns många hotell och restauranger. Områdets långa strandremsor har tillgång till bekväma faciliteter som omklädningshytter, toaletter och löparbana, för den som packat joggingskorna. Barnen roar sig i vattenlekparken medan den vuxna äventyraren hyr en kajak, turfboard, wakeboard eller åker bananbåt.

Längden på Jumeirah Beachs gör att stranden löper längs ett antal sevärdheter och upplevelser. Så oavsett var du väljer att lägga ner handduken har du förmodligen nära till ett äventyr. I norra delen av Jumeirah Beach finns bland annat Dubai Zoo. I mitten finns den populära stranden Kite Beach som är känd för sitt goda utbud av vattensport, särskilt kitesurfing som namnet avslöjar. Söder om Kite Beach tornar lyxhotellet Burj Al Arab upp sig där du kan koppla av med en fantastisk lunch. Eller varför inte göra ett besök på den suveräna vattenparken Wild Wadi Water Park™. Från Jumeirah Beach kan du dessutom ta dig ut på palmön Palm Jumeirah som pryds av det enorma hotellet Atlantis The Palm längst ut på ön.

JBR – Jumeirah Beach Resort

Jumeirah Beach Resort är det 1,7 kilometer långa bostads- och hotellområdet längst i sydväst av kusten som kallas Jumeirah Beach. Området som står på stranden till Persiska viken har ett fyrtiotal skyskrapor (både bostadshus och hotell) med plats för 15 000 invånare.

Här finns The Walk som inte bara är en av Dubais mest välbesökta restaurang- och butiksstråk, utan även hem för JBR Beach och angränsande Marina Beach. Den kilometerlånga strandremsan är ett populärt tillhåll både för badsugna turister och inhemska Dubaibor.

Bor du i JBR har du dessutom nära till det ofantligt populära och mysiga Dubai Marina. Där kan du ta in på fantastiska hotell, shoppa på lugna Dubai Marina Mall, boka in dig på en avslappnande båttur eller bara promenera längs trendiga kaféer och butiker.

Hotell i Jumeirah

Det finns gott om hotell att checka in på längs Jumeirah Beach. Många av hotellen är belägna vid JBR och Dubai Marina och ute på palmön The Palm. Här listas ett urval av hotellen att spana in inför resan:

Växla karthöjd

Mer längs Jumeirah Beach

Reseguider om UAE

Upptäck hotell i UAE