Foto: Fallström Maria

En dag på Ferrari World

På inomhusnöjesparken Ferrari World i Abu Dhabi cirkulerar allt kring det italienska sportbilsmärket. Drömt om att ratta en formel 1-bil? I Ferrari Worlds hyperrealistiska racesimulatorer har du chansen att testa på känslan av att köra F1 runt på Abu Dhabis Formel 1-bana Yas Marina Circuit. Jakten på G-krafter fortsätter i världens snabbaste berg- och dalbana: Formula Rossa, som kan nå sin topphastighet på 240 km/h på 5 sekunder! Förutom flera restauranger och souvenirbutiker finns det ett “Junior Grand Prix” och stor klätteravdelning för de minsta medborgarna. Sammanfattningsvis en svårslaget familjeaktivitet!

För fartdårarna på Ferrari World

Ferrari World är tveklöst ett måste för resenärer till Förenade Arabemiraten. Gillar du adrenalinkickar och unika berg- och dalbanor kommer ett besök till Ferrari World att alltid finnas i ditt minne.

Formula Rossa – Världens snabbaste berg- och dalbana
Har du någon gång åkt i 240 km/h eller suttit i ett fordon som accelererar från 0-100 km/h på två sekunder? I Abu Dhabi har du chansen! I världens snabbaste berg- och dalbana Formula Rossa kan du uppleva 4,8 g-krafter i den Ferrari-röda åkattraktionen. Du kommer att accelerera upp i topphastigheten 240 km/h på under 5 sekunder, vilket är snabbare än de flesta kommersiella “superbilarna”. Banan är 2,07 km lång och den skarpaste kurvan kränger 70 grader.

Få en känsla om den hiskeliga berg- och dalbanan här när Theme Park Review testar:

Längdrestriktioner Formula Rossa: 140 cm 195 cm.

Upplev en loop op 52 m höjd i Flying Aces
Om Formula Rossa är världens snabbaste berg- och dalbana så finns även berg- och dalbanan med världens högsta loop på Ferrari World. Vi talar om Flying Aces – en berg- och dalbana med en topphastighet på 120 km/h och tio tillfällen där du upplever nollgravitation (tyngdlöshet). Vagnarna är byggda för att efterlikna den äldre militära propellerplan och åket inleds med en klättring upp till 63 meters höjd efter att en kabel dragit upp vagnen i 51 graders lutning till startpunkten. I Flying Aces är det enda chansen för dig att hänga upp och ned på 53 meters höjd när åkturen kommer till punkten för världens högsta loop.

Längdrestriktioner Flying Aces: 130 cm 196 cm.

För barnfamiljer och entusiaster

Ferrari World är som sagt den perfekta familjeaktiviteten med ett stort utbud av visuella upplevelser och åkattraktioner för de allra minsta. Är du dessutom en Ferrari- eller bara bilentusiast är nöjesparken värt ett besök.

Kör en Ferrari runt Yas Island
Har du alltid drömt om att få provköra en sportbil eller rentav en klassisk Ferrari? På Ferrari World finns givetvis chansen till detta. Du ges möjlighet att på egen hand köra runt på Yas Island. Bilen har plats för en passagerare i framsätet och två i baksätet vilket gör det till en ultimat upplevelse både för familjen och entusiasten. Innan färden får du en lektion i hur du ska hantera bilen av en Ferrari-tränad instruktör.

Junior GT och Junior GP

Flicka i Ferraribil på Ferrari World
Låt ditt eller dina barn gå bilkörningskurserna på Junior GT eller Junior GP! Där får barnen se instruktionsfilmer och utbildning av experter. När inskolningen är över får barnen i Junior GT ge sig ut och köra sina 430 GT Spider i miniatyr på en gatuliknande bana där det finns både skyltar och stopljus. I Junior GP körs i stället Formel 1-bilar i miniatyr på bana där de ska bemästra tvära svängar och snabba rakor! Topphastigheten för båda banorna uppgår till 6 km/h.

Viaggio in Italia och Bell’Italia
Ta en tur till Italien och lär känna landet! Viaggio in Italia och Belle’Italia är två upplevelser på Ferrari World som ger dig en nästintill autentisk upplevelse av Italien. Viaggio in Italia är en multisensorisk simulator som flyger över italienska landskap och byar. Du sitter i ett likadant säte som i en Ferrari F430.
Bell’Italia är en avslappnad tur genom ett Italien i miniatyr. Du sitter i Ferrari 250 California Spider från ca 1958 – en mindre variant på räls – och landmärken du passerar har en skala på 1:20. Bell’Italia har en yta på hela 6 300 kvadratmeter och bilens hastighet ligger mellan 5,45 – 8,72 km/h. Det är en perfekt avkopplande stund för den som vill komma Italien lite närmare.

Längdrestriktioner Viaggio in Italia: 100 cm – 195 cm.
Längdrestriktioner Bell’Italia: kortare än 120 cm görs sällskap.

Galleria Ferrari

Besökare vid Galleria Ferrari på Ferrari World
Gå en intensivkurs i Ferrarihistoria på Galleria Ferrari! Här visas ett antal av bilmärkets unika modeller upp i en interaktiv miljö. Kom nära bilarna och ta del av fakta och statistik om dessa historiska bilar. Garanterat spännande för hela familjen.

Enkel dagsutflykt till Ferrari World

Det går transporter till Abu Dhabi, Yas Island och Ferrari World från de allra flesta emiraten. Så klart är avståndet kortast från Dubai men att ta sig dit från landets övriga emirat är inga problem – det är bara att ställa väckarklockan lite tidigare. Tro oss när vi säger att ni behöver många timmar på denna enorma nöjespark som är den största i sitt slag.

Klicka här för att läsa på mer om vad Yas Island har att erbjuda!

Checka in på Radisson Blu Yas Island

Sugen på att uppleva Abu Dhabi och samtidigt ha nära till allt som upplevelseön Yas Island har att erbjuda? I så fall är Radisson Blu Yas Island det ultimata hotellvalet. Förutom korta avstånd till Yas Beach, Ferrari World, Yas Mall, Yas Waterworld, Warner Bros. World och Yas Marina så kan hela familjen njuta av en gyllene sandstrand och havsutsikt. Ta en avkopplande middagsdejt i någon av de många restaurangerna medan barnen sysselsätts i barnklubben eller simskolan av skandinaviskt talande personal och simlärare.

Boka en vecka på Radisson Blu Yas Island idag!

Boka din resa till Abu Dhabi!
Växla karthöjd

Fler Upplevelser

Reseguider om UAE

Upptäck hotell i UAE