Massvis av bergsäventyr i Jebel Jais

Med 70 miljoner år på nacken tornar de upp sig i emiratet Ras Al Khaimahs östra delar – bergstrakterna kallade Jebel Jais. En spektakulär syn som på sina högsta ställen närmar sig en höjd på 2000 meter över havslinjen. UAE:s högsta bergstopp ligger just här med sina 1934 meter.  

Den varierande naturupplevelsen Jebel Jais är en av huvudanledningarna till att Ras Al Khaimah har blivit det naturliga resmålet för den resenär som söker äventyr under semestern.

Via Ferrata – Jebel Jais rafflande klätterled

Det häftigaste sättet att uppleva Jebel Jais. Följ med på en guidad tur längs Jebel Jais nyöppnade klätterled som bjuder på både vandring, klättring och rafflande zipline-åkning. Turen tar ca 4 timmar där den högsta punkten är 120 meter. Den drygt 1 kilometer långa leden innehåller totalt 3 ziplinesträckor som är 50, 60 respektive 300 meter långa.

Världens längsta zipline finns i Jebel Jais

Fick du blodad tand under Via Ferrata-turen? I så fall är den här aktiviteten för dig. Med utgångspunkt från Jebel Jais och UAE:s högsta bergstopp finns här världens högst belägna och längsta zipline. En obeskrivlig upplevelsen som innebär att du flyger fram med en hastighet upp till 130 km/h under den 2200 meter långa zipelinefärden. Det vill säga färdas en sträcka motsvarande ungefär 28 fotbollsplaner (!).

Gå i beduinernas fotspår

Uppskattar du att gå på längre vandringsturer är Jebel Jais fantastiska omgivningar en upplevelse du absolut inte får missa. Naturälskare kan njuta av Jebel Jais mångsidiga flora och fauna bestående av mäktiga bergsmassiv, kustlandskap, sand- och saltöken, och mangroveträsk. Slå läger i en “Wadi” (grön oas) som beduinerna hade gjort och sov under bar himmel. Vill du att de ska gå lite snabbare går det även utmärkt att utforska Jebel Jais-regionen på cykel eller mountainbike.

Växla karthöjd

Fler upplevelser

Reseguider om UAE

Upptäck hotell i UAE