Klassikern har kommit till UAE – Legoland Dubai

Vissa saker går aldrig ur tiden. 1968 slog Lego upp portarna till sin första nöjespark i hemlandet Danmark. Sedan dess har Legoland etablerat sig internationellt i ett antal speciellt utvalda städer, däribland Dubai! Legoland är en del av Dubai Parks and Resorts och består av själva huvudparken samt ett eget vattenland, Legoland Water Park.

Parken erbjuder över 40 åkattraktioner och shower med Legotema. Lika roligt för den som råkar vara ett barn, som för den med barnasinnet i behåll. Här är ett par höjdpunkter som ni inte får missas under besöket:

  • Legoland Water Park
  • Lego Factory
  • Miniland
  • Driving school
  • The BIG Shop

Legoland Water Park

Denna vattenpark är den enda i UAE som är designad för barn i åldrarna 2-12 och deras familjer. Här finns ett flertal fantastiska rutschkanor och attraktioner och barnen kan bygga sina alldeles egna flottar i lego.

Notera att vattenparken stänger under några veckor varje år för underhållsarbete. Detta påverkar dock inte Legoland i stort, så se till att boka din resa när Legoland Water Park har öppet!

Lego Factory

Om ni någonsin har funderat på hur lego egentligen skapas, då är det på Legoland Factory ni finner svaret. Här skapas lego på löpande band. Du får till och med en souvenir i form av legobitar direkt från produktionsbandet

Miniland

Över 20 miljoner legobitar bildar Miniland. Det är ett imponerande minisamhälle som är en miniatyr av Dubais skyline och andra kända landmärken runt om i mellanöstern. Här har du dessutom möjlighet att bygga din egen skyline vid Build a City – ett tio meter långt bord med legobitar till ditt förfogande!

Driving school

På Legoland Dubai får barnen en äkta bilupplevelse på temaparkens egen körskola. Här kan barn i åldrarna 6-13 år få Legolands officiella körkort, men bara efter att de lärt sig reglerna på vägen. Sedan är det bara att köra runt på den anpassade legobanan i unika legobilar!

Barn på Legoland Dubai körskola

Förare måste vara minst 110 cm långa.

Glöm inte bort The BIG Shop

Som ni förstår är Legoland Dubai ett otroligt äventyr för hela familjen, men kanske främst för barnen. Vistelsen kommer garanterat gå åt ett antal timmar Vill ni avsluta besöket med en riktig höjdare ska ni besöka The BIG Shop. Det är som namnet skvallrar om en enorm butik. Här finns mellanösterns största utbud av lego och legoleksaker!

Läs mer på den officiella webbplatsen för Legoland Dubai.

Växla karthöjd

Fler Upplevelser

Reseguider om UAE

Upptäck hotell i UAE