Kul med familjen på Wild Wadi Water Park™

Kommer du inkvartera på berömda Burj Al Arab under Dubai-vistelsen? Grattis! Då har du gångavstånd till Wild Wadi Water Park™. Tillsammans med Aquaventure Waterpark är Wild Wadi Water Park™ en av Dubais ledande vattenparksdestinationer. Åk hur mycket ni vill i parkens 30 påkostade rutschkanor och åkattraktioner.

Wild Wadi Water Parks™ attraktioner, som passar alla åldrar, är designade efter parkens genomgående tema – historien om Juha som är en välkänd karaktär inom arabisk folklore.

På Wild Wadi Water Park™ vet man att en vattenpark är bara så bra som sina attraktioner – och här finns något i världsklass för alla. Njut under Juha’s Journey, som är en lugn resa på badring genom en 360 meter lång å. Eller ta upp tempot lite i Flood River, som också är en resa på badring men här kan det plötsligt dyka upp meterhöga vågor och snabba strömmar när vatten pumpas ut från andra attraktioner.

För de som söker högre hastigheter finns flera attraktioner som garanterat bjuder på en hel del adrenalin. Här finns t.ex. mellanösterns största vågpool Breaker’s Bay, men de mest fartfyllda attraktionerna hittar du här…

Jumeirah Sceirah

I Jumeirah Sceirah klättrar man upp i ett 32 meter högt torn (passa på att njuta av utsikten för sedan går det fort ned!) sedan ställer man sig raklång i en kapsel. När du är redo klickar säkerhetsvakten på en grön knapp och golvet försvinner under dina fötter. Härifrån faller du ner i ett 120 meter långt rör i hela 80 km/h. På bara ett par sekunder är du turen över, men vi kan lova att det kommer att kännas!

Klicka på filmen för att få en känsla av upplevelsen:

Tantrum Alley

Är du redo att bli framkastad längs fartfylld vattenränna som drivs av kraftfulla vattenmotorer? I Tantrum Alley far du “genom stormens öga” i en ring med plats för fyra. Du slungas bland annat genom tre tornados och nedför två vattenbanor. Slutligen lägger sig stormen och ni plaskar ut i poolen. Tantrum Alley får inte missas när du besöker den här vattenparken.

Kvinna och två barn på Wild Wadi Water Park

Whipeout and Riptide

Här finns en av världens fyra enda konstgjorda surfingupplevelser i sitt slag. Attraktionerna Whipeout och Riptide Flowriders har mycket realistiska vågeffekter som skapas av stora vattenmassor i rörelse. Surfingsimulatorn fungerar genom att över sju ton vatten skjuts ut i sekunden över en gjuten struktur. Detta möjliggör både bodyboarding, kneeboarding och surfning. Har du ett surfintresse eller bara vill testa så är det här stället att göra det på!

Unna dig en avkopplande stund i avskildhet

Ett besök på denna spektakulära vattenpark kan minsann bli utmattande. Därför erbjuds besökare att boka en cabana, som är en slags hydda solstolar och matbord med plats för fyra personer. Här kan man äta och dricka och koppla av medans andra besökare stillsamt glider förbi längs Juha’s Journey.

Vattenparken som fokuserar på besökarna

Wild Wadi Water Park™ har fått ett antal utmärkelser sedan den öppnade i februari 1998. De har anställda 41 olika nationaliteter som alla jobbar för besökarnas upplevelse. År 2000 blev Wild Wadi Water Park™ certifierade enligt ISO 9001:2000 som första vattenpark, vilket i korthet innebär att verksamheten aktivt arbetar för att produktutbudet möter och utvecklas enligt kunders behov och önskemål.

Inträde på Wild Wadi Water Park™ är gratis för boende på alla Jumeirah-hotell. Besök Jumeirahs officiella webbplats för fullständig information om vilka hotell det gäller samt aktuella öppettider.

Växla karthöjd

Fler Upplevelser

Reseguider om UAE

Upptäck hotell i UAE