Besök Förenade Arabemiratens huvudstad Abu Dhabi

Med sina ca 1 miljon invånare utgör Abu Dhabi UAE:s huvudstad. Förenade Arabemiratens till ytan största emiratet gör skäl för sin status. Välkommen till en världsstad med en minst lika futuristisk skyline som Dubai och med ett aktivitetsutbud som aldrig vill ta slut. Abu Dhabi ligger på en T-formad ö där det urbana fastlandet mynnar ut i Persiska viken via kritvita sandstränder. Att samma plats för några årtionden bestod av en liten anspråkslös fiskeby är svårt att förstå.

Abu Dhabi är ett bubblande centrum för landets politiska och industriella aktiviteter. Samtidigt är staden en enorm mötesplats för kultur och handel i och med sin position som UAE:s huvudstad. Den byggnadstekniska expertis som finns inom emiratets gränser planerar även för och skapar framtidens samhällen.

Abu Dhabi – ett emirat för upplevelser

Liksom UAE:s andra emirat är Abu Dhabi fullt av upplevelser, aktiviteter och sevärdheter. Klimatet är mycket tempererat så för den badsugna ligger den kilometerlånga stranden Corniche Beach nära centrum.

Huvudstaden bjuder givetvis på lyxig shopping. Passa på att besök de gigantiska shoppingscentren Yas Mall och Marina Mall. Båda belägna på mellanösterns största lekplats – upplevelseön Yas Island. 

Nöje och upplevelser är inget som varken Abu Dhabi eller andra emirat snålar in på. En välbesökt temapark som bjuder på gränslösa upplevelser är Ferrari World där du kan pröva ditt mod genom att sätta dig i världens snabbaste berg- och dalbana, Formula Rossa.

Abu Dhabi är Förenade Arabemiratens till ytan största emirat, vilket medför stora möjligheter till äventyr utanför huvudstadens gränser. Det finns vandringsleder och för den som vill prova att rida finns det enorma anläggningar en bit utanför huvudstaden.

Ett absolut måste för alla Abu Dhabi-besökare är att uppleva den storslagna Schejk Zayed-moskén. Den gigantiska, vita moskén med utsmycknader i guld rymmer plats för hela 40 000 gudstjänstdeltagare.

Pelarna vid Schejk Zayed-moskén

Masdar – den ekologiska staden

En bit utanför huvudstaden byggs för närvarande en helt ny stad, Masdar. Initiativet kring Masdar har som målsättningen göra staden till världens mest ekologiska plats. Fri från bilar, koldioxidutsläpp och avfall. Den första etappen av stadsbygget planerades att färdigställas 2015, medan hela staden ska stå färdig senast år 2025. Masdar ska ge plats åt ca 50 000 invånare och förhoppningen är att staden ska stå som förebild för hållbar utveckling världen över bl.a. genom att:

  • använda koncentrerad vind- och solenergi
  • återanvända, återvinna och kompostera avfall
  • byggprodukter ska innehålla höga halter av återvunnet och hållbart material
  • växt- och djurarter ska behållas eller omplaceras
  • arbetsförhållanden och löner ska vara rättvisa och spegla internationella standard

Bygget av Masdar är i full gång och verksamheter och institutioner har redan startat upp i staden. Frågan är om det är möjligt att skapa en stad helt utan bilar med nollutsläpp av koldioxid och avfall. Det återstår att se, men initiativet är redan på god väg. Initiativtagare till Masdar är Förenade Arabemiratens regering och Världsnaturfonden WWF.

Läs om fler spännande aktiviteter i närheten av Abu Dhabi nedan.

Boka golfpaket i Abu Dhabi! 

Fynda en sista minuten till Abu Dhabi!

Solsäkert och oändligt mycket att göra och utforska – det är det bästa sättet att beskriva Abu Dhabi på. Oavsett om du är ute efter slappa dagar på stranden, storstadspuls eller upplevelser i massor på Yas Island så bör du överväga Abu Dhabi som ett sista minuten-alternativ.

Det finns gott billiga sista minuten-resor att fynda för den som vill göra ett klipp! Såväl billiga paketresor med hotell och flyg som ospecificerat boende och sista minuten-flyg. Vad väntar du på?

Boka din resa till Abu Dhabi idag!

Aktiviteter i Abu Dhabi

Sju emirat - Sju fantastiska resmål