Nära till allt i charmiga Ajman

Har du gärna tillgång till stadspulsen och utbudet i Dubai, Sharjah och Abu Dhabi, men föredrar att bo lite mer avsides? Förenade Arabemiratens minsta emirat Ajman har blivit ett populärt tillhåll för resenärer som söker det charmiga och småskaliga UAE. Ajman präglas av sin 1,6 mil långa sandstrand som kantas av mysiga hotell, restauranger, caféer och andra nöjen.

I emiratet hittar du den största fiskeflottan i hela Förenade Arabemiraten. Ajman är dessutom känt för sin ryttarkultur och hästavel. Det är till folkmängden på ca 240 000 invånare något större än Ras Al Khaimah men betydligt mindre till ytan. Även Ajman är likt de andra under utveckling. Till exempel byggs det för fullt bostäder och kommersiella centrum upp i Emirates City.

Populära stranden Ajman Beach

Den stora attraktionen i emiratet är tveklöst den 1,6 mil långa stranden Ajman Beach. Ajman är därför det perfekta resmålet för riktiga solbadare som hellre njuter av sin semester på heta stränder och i paradisliknande vatten. På Ajman Beach finns gott om plats för badande besökare och det anordnas mängder av vattensporter- och aktiviteter längs den långa stranden. Till exempel har du möjlighet att hyra vattenskoter för att åka på egen hand längs stranden.

Solstolar och parasoll på Ajman Beach

Ajmans inbjudande atmosfär och rofyllda miljö är den perfekta platsen för rekreation och vila. Storebror Dubai med dess många sevärdheter ligger endast en 45 minuters lång bilfärd bort. Ajman Museum, shoppingcentret City Centre Ajman och de många traditionella soukerna (marknader) är exempel på lokala besöksmål den dagen ni står över utflykten till Dubai.

Bo i lyx på Fairmont Ajman

På det femstjärniga hotellet Fairmont Ajman bor du mitt på strandpromenaden vid Ajman Beach. Hotellet bjuder på fantastiska utsikter över havshorisonten. Du kan äta och dricka mat i världsklass i hotellets åtta restauranger – och servicen är givetvis på högsta nivå.

fairmont ajman

Hotellet är perfekt beläget med direkt närhet till hela emiratet och närliggande flygplatser och du kan med bil enkelt ta dig UAE:s övriga emirat för dagsutflykter.

Boka nu!

Aktiviteter i Ajman

Sju emirat - Sju fantastiska resmål