Foto: Jakub David

UAE:s östra pärla – Fujairah

Emiratet Fujairah är uppdelat i två skilda landsdelar som båda upptar majoriteten av Förenade Arabemiratens östra kustremsa som vetter mot Arabiska havet i Indiska Oceanen. Fujairah är känt för sin blandning av mäktiga bergstoppar och kritvita sandstränder. Total komfort och avkoppling på all-inclusive-hotellet eller aktivt friluftsliv – här kan ni förena allas önskemål.

Ta dykcert på Al Aqua Beach, bege er till UAE:s äldsta moské i Bidya, smaka på lokala delikatesser på fiskmarknaden i Khorfakkan, åk på jeepsafari till Musandam Dibba eller ta en tur till närliggande metropolen Dubai över dagen (2 timmars bilresa).

Fujariah är resmålet som innebär fullständig avkoppling för hela barnfamiljen eller det perfekta valet för resenärer som vill ha lite av allt möjligt. Emiratet är också ett fantastiskt tillhåll för människor som söker naturnära resmål och upplevelser

Ett fantastiskt resmål två timmar från Dubai

Fujairah är beläget på den arabiska halvöns östra sida med kust mot Indiska Oceanen. Med bil tar du dig till Dubai på två timmar medan avstånden är ännu kortare till många av de exempelvis Ajman och Ras Al Khaimah. Stränderna är milslånga med kritvit sand och oändliga möjligheter för sol och bad. Inte minst gäller det favoritstranden Al Aqah Beach, som dessutom har flera exklusiva resorts vid strandkanten. I Fujairah är det också sällsynt med större vågor och strömmar vilket gör emiratet till en riktig knytpunkt för snorkling i UAE.

Kvinna och barn på Al Aqah Beach

På flera håll erbjuder Fujairah några av Förenade Arabemiratens mest natursköna områden, mycket tack storslagna bergsmassiv. Det gör även detta emirat till ett välbesökt resmål för många friluftsälskande resenärer. Arabiska halvöns högsta bergskedja, Hajar Mountains, löper längs stora dela av Omans och Förenade Arabemiratens östkust. Det gör Fujairah till en perfekt utgångspunkt för aktiva resenärer som vill uppleva bergskedjans mäktiga vyer.

Läs vår guide till Hajar Mountains!

Bo på fantastiska hotell vid havet

Med utsikt över Arabiska vikens utlopp i Indiska oceanen ligger flera förstklassiga hotell där servicen är total så att du kan fokusera på din resa.

Fairmont Fujairah Beach Resort lämpar sig ypperligt för den frilufts- och hälsoinriktade resenären där hotellet är specialutformat för dem som vill hålla sig aktiva under semestern.

Radisson Blu Resort Fujairah är all inclusive-hotellet där avkoppling står i rampljuset. Med privat beach, enastående poolområden och underbar mat är hotellet perfekt både för barnfamiljer och under parsemestern.

Boka nu!

Aktiviteter i Fujairah

Sju emirat - Sju fantastiska resmål