Ras Al Khaimah – för den aktiva resenären

En timmes bilfärd norr om Dubai vecklar emiratet Ras Al Khaimah ut sig. Ett resmål som växer explosionsartat i popularitet bland framför allt aktiva resenärer. Varför? Världen har fått upp ögonen för det mångsidiga och prisvärda Ras Al Khaimah. Förenade Arabemiratens nordligaste emirat kan precis som övriga UAE-regioner stoltsera med stränder och shopping i världsklass. Men har också, till skillnad från exempelvis Dubai, majestätiska bergspartier som reser sig ur ökensanden.

Ett resmål för motionärer

Ras Al Khaimah besitter en miljö som öppnar upp för äventyr av alla dess slag. Det är vanligt att resenärer väljer just detta emirat för att ha närhet till klättring, vandring och cykling. Här finns Förenade Arabemiratens högsta bergstopp, fantastiska golfbanor och vattensport.

Ras Al Khaimahs utbud på äventyrs- och friluftsaktiviteter är i en klass för sig bland emiraten i UAE. Vid emiratets kritvita stränder kan du prova en rad typer av vattensport som parasailing, snorkling och dykning, wakeboard och segling. Jazirah Aviation Club kan du prova på toppmoderna hängflyg och få en unik möjlighet att se UAE:s fantastiska kustremsa från ovan. Vid Challenging Adventure Center finns aktiviteter som låter dig njuta av naturen, som klättring, absailing, kajakpaddling och mountainbike. För den som gillar fart och adrenalin hittar du emiratets främsta gokartbana på RAK Track.

Sedan 2007 anordnas det årliga Ras Al Khaimah Halvmaraton. Evenemanget har lyckats vända till sig blickar från sportredaktioner världen över och arrangörerna satsar mycket på loppets publicitet för att locka till sig elitlöpare från hela världen. Redan när loppet gick av stapeln första gången 2007 lyckades kenyanen Samuel Wanjiru slå världsrekord.

Läs vår guide till äventyrsmeckat Ras Al Khaimah för mer inspiration!

Ras Al Khaimah för barnfamiljen

Ras Al Khaimah lämpar sig även ypperligt för barnfamiljer. Emiratet har vid kusten långa strandremsor med klarblått vatten och plats för alla badare. Många föredrar det varma havsvattnet men ett besök till temaparken Iceland Water Park slår sällan fel. Vattenlandet återspeglar ett islandskap och där finns bl.a. världens högsta konstgjorda vattenfall och en rad gigantiska vattenrutschkanor.

En lite lugnare familjeaktivitet är att besöka Al Jazirah Al hamra – en kuslig spökstad vid kusten. Där livnärde sig människor på pärlfiske under 1800-talet, men de sista invånarna lämnade staden på 1960-talet. Om inte det vore nog med historia från emiratet så varför inte få en inblick i regionens 7 000-åriga historia genom att ta en utflykt till 1500-talsfästningen Dhayah Fort och National Museum of Ras Al Khaimah?

Varva sedan familjeresan med lite shopping på Al Hamra mall eller åk på en dagsutflykt till Dubai, som bara ligger en timmes bilfärd bort.

Al Sawan Camel Track – UAE:s svar på V75

Gillar du att spela på hästar? Det närmaste V75 och trav du kommer i Förenade Arabemiraten är på Al Sawan Camel Track. Där kan du se ryttare tävla på kameler i riktigt höga hastigheter.

Boka golfpaket i Ras al-Khaimah!

Boka hotellpaket!

Aktiviteter i Ras Al Khaimah

Sju emirat - Sju fantastiska resmål