Foto: Huzaifa Sheikh

Sharjah – UAE:s kulturella hjärta

För att endast befinna sig en halvtimme bort från världsmetropolen Dubai hamnar Sharjah ibland i skuggan. Oförtjänt med tanke på denna kulturella pärlas stora utbud av spännande orientaliska sevärdheter. Här kan du kryssa fram på kanalerna på traditionellt vis i dhowbåt, besöka stadens många museer och beundra Al Noor-moskéens kupoler.

Emiratet med bäst utgångspunkt

Vill du verkligen lära känna hela Förenade Arabemiraten och hinna med att besöka så många emirat som möjligt är det klokt att välja Sharjah som läger för resan. Emiratet har absolut bästa utgångspunkt för kringresande i hela landet. Sharjah gränsar till alla andra emirat i Förenade Arabemiraten; Abu Dhabi direkt söderut, Dubai i väst, Ajman i nordväst, Umm al-Qaywayn i norr och både Fujairah och Ras al Khaimah i öst. Dessutom finns landgränsen till Oman direkt i sydost. Sharjah är Förenade Arabemiratens tredje största emirat och det enda emiratet med kuststräcka både mot Persiska viken och Omanbukten.

Perfekt för hälsoresan

Kom i form och hitta välmåendet i Sharjah. Emiratet har en strikt syn på alkohol då befolkningen till största delen består av muslimer. Passa därför på att satsa på hälsa för kropp och själ när du besöker Förenade Arabemiraten. Du kan enkelt ta dig ut på utflykter och ta del av hela UAE:s naturområden. Bor du dessutom i Sharjah City har du direkt närhet till bad och strandpromenader längs den kritvita kuststräckan. Emiratet jobbar dessutom hårt på sin egen hälsoprofil och har utsetts till en WHO Healthy City av Världshälsoorganisationen.

Strand i Sharjah

Aktiviteter

Emiratet Sharjah har ett stort kulturfokus och ett stort utbud av utbildningsinstanser. Detta gör så klart att Sharjah inte är inget undantag när det gäller att ha ett brett sortiment av aktiviteter och sevärdheter. Här är några sevärdheter vi på Visit UAE slår ett extra slag för:

Al Majaz Waterfront
Slappna av i de fantastiska parkerna vid Al Majaz Waterfront framför Khalid Lake. Ät en måltid någon av restaurangerna vid vattnet eller promenera bland de grönskande delarna av parken.

Al Hisn Sharjah
Fortet i Sharjah som byggdes under 1800-talet, förstördes under 1970-talet och nu är uppbyggt till ett museum

Sharjah Light Festival
Ljusfestivalen i Sharjah är en årlig ljusshow som äger rum på flera platser i staden. Den absolut senaste ljustekniken används och festivalen växer år för år. Under ett par nätter lyses bl.a. landmärken & moskéer upp genom innovativ tredimensionell ljusteknik.  

Akvariet i Sharjah

Besök akvariet i Sharjah som samlat över 250 stycken marina arter.

Boka resa nu!

Aktiviteter i Sharjah

Sju emirat - Sju fantastiska resmål