Fakta om Förenade Arabemiraten

Förenade Arabemiraten fakta

Att resa till Dubai & UAE

En flygtur över Förenade Arabemiraten, eller UAE som det också kallas, så sent som under 1990-talet innebar framförallt en dominerande syn – mil efter mil av storslagen sandöken.

Det var då. Såhär ca tre årtionden senare har landet förvandlats till en plats där det ultramoderna samsas med det traditionella – en plats där inget drömprojekt anses omöjligt. En modernisering av den sydöstra änden av den arabiska halvön som tog fart när olja påträffades i regionen under slutet av 50-talet.

Dubai, med sin imponerande skyline av skyskrapor, världens högsta byggnad Burj Khalifa och berömda palmöar har blivit en världsmetropol som alla blickar vänds mot och dit turisterna numera strömmar. Enligt Dubais turistbyrå välkomnade staden under 2016 hela 14,9 miljoner besökare, vilket är en rekordnotering.

UAE är samtidigt så mycket mer än Dubai. Aldrig mer än två timmars resa från Dubai finns sex andra emirat att upptäcka. Följ med till den minst lika futuristiska huvudstaden Abu Dhabi. Vandra längs Fujairahs kritvita paradisstränder. Fascineras av Ras Al Khaimahs 7000-åriga historia och majestätiska bergskedjor. Besök Sharjah, landets kulturella centrum, med sina många muséer och orientaliska sevärdheter. Eller insup den lugna atmosfären i charmiga Ajman och Umm al-Qaywayn.      

Utbudet av aktiviteter och häftiga upplevelser är nästintill oändligt. En lika självklar destinationen både för den äventyrslystne som för den som helst lapar sol på playan.

Reseguider om UAE