5 restauranger i Abu Dhabi du inte får missa!

  1. 18 Maj 2018
  2. Mat & dryck

Pizza Di Rocco är kända för att servera Abu Dhabis bästa pizza till ett pris som inte borde vara möjligt

Älskar du att äta och dricka gott? Då är Abu Dhabi definitivt en destination i din smak. Abu Dhabis matscen kryllar av högklassiga restauranger i olika prisklasser som serverar delikatesser från hela världens hörn. För att underlätta ditt val av måltider under Abu Dhabi-resan har vi listat 5 restauranger där du definitivt bör boka bord.

Zuma

Zuma är en modernt inredd japansk restaurang som serverar spektakulära rätter ur det så kallade izakaya-köket. Informell men fortfarande sofistikerad restaurang som ligger i hjärtat av gallerian på Al Maryah Island. Zuma är speciellt känd för sin utsökta brunch som under 2017 kammade hem priset för just bästa brunch under Time Out Abu Dhabi Restaurant Awards.

Zuma erbjuder även en härlig cocktailbar att slå sig ner i. En perfekt startpunkt på utekvällen!

Cafe Milano

En annan restaurang som nyligen prisades av Time Out var det charmiga fine dining-stället Cafe Milano. Här serveras det bästa ur den italienska mattraditionen med prickfri service. Här är det vita dukar och medelhavsatmosfär som gäller. Pasta, pizza, kött, fisk eller skaldjur – Cafe Milano kommer belöna dina smaklökar med utsökta varianter på italienska klassiker! Art déco-interiören hjälper att förhöja helhetsupplevelsen ytterligare.

Du hittar Cafe Milano i Four Seasons HotelAl Maryah Island i de centrala delarna av Abu Dhabi.

Al Maqam Restaurant

Ät middag på sanddynerna. Arabian Nights Villages är som tagen ur en scen av Tusen och en natt. En lyxversion av ett traditionellt arabiskt tältläger som ger besökaren chansen att få en inblick i den lokala kulturen. Anläggningen ligger mitt ute i öknen och har en restaurang vid namn Al Maqam.

Hänförs av både nationella som arabiska rätter samtidigt som ni tar in de fantastiska omgivningarna. För den som verkligen vill djupdyka i det lokala köket erbjuds även matlagningskurser och brödbakningstillfällen under skön palmskugga.

Butcher & Still

Ute efter en saftig köttbit att sätta tänderna i? I en miljö som tagen ur 20-talets Chicago är Butcher & Still utan tvekan en av Abu Dhabis främsta steakhouses. Precis som i fallet Cafe Milano håller man till i Four Seasons Hotel på Al Maryah Island och har därmed utsikt över Abu Dhabis mäktiga hamninlopp. I den Al Capone-osande interiören serveras här endast köttstycken av bästa kvalité från USA. Sugen? I så fall rekommenderas det att du bokar bord på förhand.

Pizza Di Rocco

Abu Dhabi är inte enbart vita dukar och fine dining i den övre prisklassen. Vill du spendera mindre men fortfarande äta gott? Då bör du kolla in Pizza Di Rocco som har sina lokaler på Salam Street vid TRA Building. Pizza Di Rocco är kända för att servera Abu Dhabis bästa pizza till ett pris som inte borde vara möjligt. Trots den låga prislappen är ingredienserna till pizzan, antipastin och salladerna av absolut bästa sort. Värt en omväg!

Guider