5 utsökta restauranger i Ras Al Khaimah

  1. 6 Augusti 2018
  2. Mat & dryck

Här är fem restauranger i Ras Al Khaimah som är värda en omväg.

Emiratet Ras Al Khaimah är känt för sitt friluftsliv, äventyrsmöjligheter, kritvita stränder, fantastiska golfbanor, kamelracing och rika kulturarv. Men ingen semester är ju trots allt komplett utan bra mat? Även på den punkten är emiratet ett föredöme. Här är fem restauranger i Ras Al Khaimah som är värda en omväg.

Lexington Grill at Waldorf Astoria Ras Al Khaimah

Inuti ett av emiratets bästa hotell återfinns en av de främsta steakhouse restaurangerna i Ras Al Khaimah. Här kan du få allting grillat till perfektion! Låt inte den något högre prislappen skrämma dig – matens kvalité, servicen och restaurangmiljön kommer motivera påslaget.  

Inspirationen är tagen från exklusiva steakhouses i New York och innebär kött och skaldjur i toppklass. Vinlistan är inte heller så tokig med totalt 350 sorter att välja bland.

Pura Vida Restaurant

Vi fortsätter på köttemat. Dina smaklökar kommer vara dig evigt tacksam om du beställer en perfekt grillad stek från Pura Vida Restaurant’s meny. Restaurangen finns i hotellet Hilton Ras Al Khaimah Resort & Spa och erbjuder en ytterst trevlig uteservering med utsikt över Persiska viken. Restaurangens specialitet är den brasilianska och långsamt grillade kötträtten Churrasco, men även quesadillas, burgare och ribs rekommenderas!  

Thunder Road Pizza & Grill RAK

Ute efter en fräsch och vällagad lunch? Bege dig i så fall till North Ras Al Khaimah och den italienska restaurangen Thunder Road Pizza & Grill. Denna familjeägda restaurang vet hur man tillagar de italienska klassikerna på rätt sätt. Med enbart högklassiga ingredienser serveras här färsk pasta, utsökt caprese och lyxig pizza till rimliga priser.

Cafteria Felafel Abu Naeem

Ett budgetval utanför stadskärnan för sinande plånböcker. Cafteria Felafel Abu Naeem ligger mittemot Lulu Hypermarket och serverar enligt lokalbefolkningen Ras Al Khaimahs bästa falafel till ett riktigt bra pris. Man serverar även andra lokala delikatesser som Shawarma, Fattoush och hummus.

Golden Crown Restaurant

Ännu ett budgethak, denna gång i närheten av Ras Al Khaimahs stora hamn. Golden Crown Restaurant är en restaurang med indisk och asiatisk profil som inte ser så imponerande ut på ytan, men som döljer ett stort matkunnande. Fräscha och välkryddade rätter som är perfekt för en late night takeaway.

Fler guider om Ras Al Khaimah