Att resa med barn till UAE – Coach Milla har koll!

  1. 19 April 2017
  2. Aktiviteter

Det allra häftigaste var nog ändå en ökensafari vi gjorde. Wow, säger hela familjen!

Hon är PT:n och civilingenjören som via sin populära blogg sprider rörelseglädje från världens alla hörn. Under början 2017 tog Milla Åkerlund med sig hela familjen på en drömresa till Dubai och Fujairah. En resa som hennes två söner Alvar och Ivar, 4 och 6 år gamla, sent kommer att glömma. Visit UAE passade på och ställa några frågor om hur det är att resa med barn i Förenade Arabemiraten.

Vad är ditt allmänna intryck av UAE som resmål?

Det skiljer sig lite beroende på om man åker till Dubai eller till en mindre ort, vilket Fujairah är dit vi åkte. Det är varmt, rent och kulturen är helt klart annorlunda och man blir nyfiken på hur allting egentligen fungerar. I Dubai är det lyx överallt, utanför ser man mer vanliga människor och vanliga hus.

Hur är det att resa till Förenade Arabemiraten med barn?

Det fungerar hur bra som helst. Bra avstånd, d.v.s. lagom lång flygresa jämfört med t.ex. Thailand. Det fanns väldigt mycket spännande för barnen att upptäcka och även fina badmöjligheter såklart.

Ni bodde på Apollos Mondo Family Resort i Fujairah under resan. Hur upplevde ni hotellet?

Apollo Mondo Family Resort är perfekt för familjen eftersom alla familjemedlemmar erbjuds något. Fina träningsmöjligheter, god mat och barnklubben/simskolan gör alla nöjda.

Berätta lite om dig själv och den träning du gjorde under resan.

Jag driver eget som personlig tränare och har jobbat mycket med barn och familjer. Vi föräldrar skapar grunden för våra barns hälsa och att jobba med detta är min största passion. Att resa och uppleva nya platser och kulturer är ett annat stort intresse och att jobba med träningsresor är bland det roligaste jag vet. På Apollo Mondo Family Resort har jag tillsammans med min kompanjon Anna Lissjanis lett konceptet Frisk och Stark Familj där vi genom rörelseglädje och lek uppmuntrar hela familjen inklusive även de minsta barnen att röra på sig.

Vad hittade ni på under vistelsen?

Vi åkte in till Dubai, vilket var häftigt! Men det allra häftigaste var nog ändå en ökensafari vi gjorde. Wow, säger hela familjen!

Vad vill du tipsa om och dela med dig av lite extra från resan?

Tänk på att respektera reglerna för proper klädsel om du rör dig utanför turiststråken och hotellet. Passa på att träna lite på semestern så mår du mycket bättre sen! Morgonyogan på hotellet var magisk. Och så är en ökensafari ett måste, tycker jag.

Vad tar du med dig från resan?

Att hela familjen har lärt sig mycket om en väldigt annorlunda kultur. Det är kunskap som även barnen kommer att ha med sig livet ut. Man blir rikare genom att resa helt enkelt.

Fler guider