En shoppingupplevelse – Topp 5 bästa galleriorna i Dubai

  1. 19 April 2017
  2. Shopping

Lyxshoppingen har självklart en stor plats, men de pråliga galleriorna rymmer även välkända butikskedjor med överkomliga priser.

Staden med världens största shoppingcenter! Det är svårt att blunda för att Dubai har erövrat positionen som en av världens främsta shoppingdestinationer. Något som fastslogs när världens största shoppingcenter Dubai Mall med sina ca 1200 butiker slog upp sina portar 2008.

Lyxshoppingen har självklart en stor plats, men de pråliga galleriorna rymmer även välkända butikskedjor med överkomliga priser. Vill man fynda exklusiva märken till vrakpriser är den årliga superrean som råder i Dubais alla butiker under Dubai Shopping Festival något att tänka på.

Dubai Mall

Välkommen till Mall of Dubai, världens största shoppinggalleria! Dubai har utvecklats till en av världens främsta destinationer för shoppingsälskare. Dubai Mall är kronjuvelen bland stadens många shoppingdistrikt. Här finns inte helt överraskande – allt!

Fler än 1200 butiker fördelat på fyra våningar, över 150 matställen, 22 biosalonger, en hockeyrink, ett av världens största saltvattenakvarium och flera eleganta hotell. Det stora antalet affärer gör att bredden på prisklasserna varierar – från stora välkända kedjor till exklusiva modehus. Efter en dags intensiv shopping kan ni välja att åka upp i Burj Khalifa och imponeras av fontänspelet i Dubai Fountain, som ligger precis intill Dubai Mall.

Mall of the Emirates

Ta Dubais röda tunnelbanelinje mot stadens sydvästra delar så rullar du snart in på Mall of the Emirates egen station. Ströva sedan runt och fynda mellan de ca 560 butiker som inryms i detta lyxiga shoppingkomplex. Modehus efter modehus radar upp sig längs paviljongerna Fashion Dome och Via Rodeo. I Mall of the Emirates hittar du även dess exklusiva nöjespark innehållande bland annat inomhusskidbacken Ski Dubai – Här har du möjlighet att hyra ett par skidor och ge dig ut i den berömda skidbacken!

Deira City Centre

Deira City Centre var en av de första galleriorna på Dubais gator år 1995 då portarna öppnades. Med sin bekväma situation mitt i den gamla delen av staden och nära till stadens museum där du kan lära dig mer av stadens historia, får du även här en mer klassisk gallerikänsla med ett brett utbud av butiker– allt från enkelhet till exklusivitet. Förutom det fantastiska läget så har även Deira City Centre en intressant foodmarket där du finner smaker från jordens alla hörn.

Mercato Shopping Mall

Denna något pittoreska och renässansinspirerade galleria hittar du i hjärtat av Jumeirah. Det är svårt att inte fångas av arkitekturen som påminner lite om italienska marknadsplatser när man vandrar runt innanför väggarna. Med ungefär 90 butiker, biograf, och en plats där barnen kan leka är detta den perfekta gallerian för barnfamiljen eller den arkitekturintresserade.

Burjuman Center

En lyxigare shoppingdestination. Den orginella gallerian Burjuman Center som öppnades redan 1992 har med tiden blivit en av nyckelspelarna i Dubais shoppingvärld. Här hittar du bland annat märken som Versace, Louis Vuitton, Burberry, Bvlgari, Massimo Dutti, Mont Blanc & Hermes. I gallerian hittar du även gott om restauranger och caféer med något för varje smak!

Fler guider