Lista: Vattenland i Dubai & Förenade Arabemiraten

  1. 10 November 2017
  2. Aktiviteter

Även när det gäller lek i vatten snarare än rafflande berg- och dalbansturer erbjuder man på det lilla extra

UAE slår ju som bekant alla tänkbara rekord när det gäller häftiga och banbrytande nöjesparker. Även när det gäller lek i vatten snarare än rafflande berg- och dalbansturer erbjuder man det lilla extra. Eller det är egentligen en underdrift. Här finns bl.a. mellanösterns största vattenland samt några av världens främsta och mest omdiskuterade vattenrutschbanor.

Läs vidare och ta reda på var ni ska bege er när ni vill svalka er i värmen och samtidigt spendera kvalitetstid för hela familjen.

Aquaventure Waterpark – Dubai

Välkommen till Dubai och mellanösterns bäst rankade vattenland. Aquaventure Waterpark är en förlängning av lyxhotellet Atlantis The Palm och har Dubais mest eftertraktade läge, det vill säga längst ut på palmöns spets. Utifrån utmärks vattenlandet av parkens två torn, Poseidon och Neptune, som tornar upp sig bland The Palms vajande palmer.

Rekordbrytande rutschkanor, river rides, oförglömlig hajsafari, matning av vänliga rockor, simma med delfiner, strandhäng– här finns vattenaktiviteter som hela familjen tycker är kul. Behöver ni en paus från badandet kan ni ägna några timmar åt de ca 65 000 marina arter som finns att betrakta i Atlantis The Palm jätteakvarium The Lost Chambers Aquarium.

Läs mer om Aquaventure Waterpark
Familj på Wild Wadi Water Park

Wild Wadi Waterpark™ - Dubai

Är tillsammans med Aquaventure Waterpark Dubais ledande vattenland. Ett stenkast från Burj Al Arab finns allt man förväntar sig av ett bra vattenland – attraktioner i världsklass, gott om restauranger samt lek- och vattentorn för alla åldrar.

Parkens ca 30 rutschkanor och åkattraktioner cirkulerar kring historien om Juha, en välkänd karaktär inom arabisk folklore. Däribland den 32 meter höga Jumeirah Sceirah där den åkande kan nå en hastighet på 80 km/h (!) i den 120 meter långa rutschkanan.

Läs mer om Wild Wadi Water Park
Iceland Water Park i Dubai

Iceland Water Park - Ras Al Khaimah

Den enda platsen i UAE där vinter råder året runt. I alla fall visuellt. Iceland Water Park är beläget i emiratet Ras Al Khaimah och är byggt för att efterlikna en arktiskt islandskap. Vattenlandet skapar känslan av befinna sig i animerade filmer såsom Ice Age eller Madagascar – minus kylan. 25 kittlande attraktioner gör Iceland Water Park till “the Coolest Place in the Desert!”

Läs mer om Iceland Water Park

Yas Waterworld – Abu Dhabi

För Abu Dhabi-resenärer som inte är badkrukor är Yas Waterworld vattenlandet att vallfärda till. Yas Waterworld är en del av Yas Island som är dedikerat åt förstklassig shopping och nöjesaktiviteter. Temat för vattenlandet är Förenade Arabemiratens rika kultur med totalt 45 attraktioner och vattenrutschkanor att åka i. Bland höjdpunkterna hittar vi världens första hydromagnetiska vattenrutschkana som är formad som en tornado. Även den interaktiva laser- och vatten-bergodalbanan, Bandit Bomber, är den första av sitt slag.

Dreamland Aqua Park – Umm al-Qaywayn

Det ofta bortglömda emiratet Umm al-Qaywayn kryllar inte direkt av turistattraktioner. Ett av undantagen är vattenlandet Dreamland Aqua Park. Vackert belägen vid kustlinjen har Dreamland Aqua Park blivit till ett populärt stopp för resenärer som ska till Dubai eller Ras Al Khaimah.

Förutom ett fullproppat vattenland med totalt 25 attraktioner att ta sig an har Dreamland Aqua Park en egen camping för den som vill stanna över natten.

Fler guider