Något för alla på upplevelseön Yas Island i Abu Dhabi

  1. 6 Augusti 2018
  2. Aktiviteter

Syftet med Yas Island har från början varit att skapa mellanösterns största samlingsplats för nöjen och underhållning.

I Abu Dhabis nordöstra delar, ett stenkast från Abu Dhabi International Airport, ligger Yas Island. En 25 kvadratkilometer stor ö mitt ute i öknen som omgärdas av Abu Dhabis många inlopp av kanaler och bukter.

Syftet med Yas Island har från början varit att skapa mellanösterns största samlingsplats för nöjen och underhållning. Detta innebär bland annat fantastiska paradisstränder, gigantiska nöjesparker, lyxiga shoppinggallerior, vattenland, massvis av restauranger och en Formel 1-bana. Ett imponerande utbud som skapats under en 10-årsperiod.

Fler 25 miljoner människor besöker Yas Island i Abu Dhabi varje år. Vi guidar dig genom det stora urvalet av aktiviteter. Här finns något för alla.

Flicka i Ferraribil på Ferrari World

Fart och fläkt i Ferrari World

Stora delar av Yas Island är tillägnat fart och hästkrafter. Inte nog med att ön inhyser den klassiska formel 1-banan Yas Marina Circuit, här finns även Ferrari World – en nöjespark där allt kretsar kring det världskända italienska bilmärket. Stor som liten besökare får chansen att ratta sin drömbil. Upplev G-krafterna i världens snabbaste berg- och dalbana, Ferrari-gokart, testa F1-simulatorn eller frossa i det italienska köket.

Flanera på kajerna i Yas Marina

Ett av Yas Islands och Abu Dhabis bästa promenadstråk hittas i hamnen Yas Marina som ligger i direkt anslutning till formel 1-banan. Här trängs eleganta lyxyachter längs kajerna tillsammans med sjöflygplan, vattensportare, lekplatser och ett stort utbud av restauranger. Slå dig ner på en uteservering, andas in och insup folklivet.

Varva ner och upp på Yas Beach

Utmed Yas Island södra spets återfinns Abu Dhabis bästa beach club. En prickfri sandstrand med gott om balinesiska solsängar att koppla av i. Svalka dig i Al Raha Creeks vatten och eller ta en härlig drink i Yas Beach olika pooler.

För den som hellre aktiverar sig arrangeras beach volley, poolpartys och DJ-fredag. Matälskaren kan välja och vraka mellan många bra restauranger.

Yas Mall – för den shoppingsugna

Yas Mall kvalar in som Förenade Arabemiratens näst största galleria. Vilket säger mycket i ett land som kryllar av gigantiska shoppingkomplex. Lyxig och fräscht inredd, med hundratals butiker från internationella och lokala varumärken. Yas Mall inrymmer även en bio, flertalet matställen och ett stort lekland.

Svalka och lek i Yas Waterworld

I UAE:s ökenhetta är det inte särskilt konstigt att utbudet av svalkande vattenland är stort. Abu Dhabis främsta vattenland ligger också på Yas Island och har namnet Yas Waterworld. Både barn och vuxna kommer hitta en favorit bland de totalt 45 attraktioner som parken erbjuder. Hisnande vattenrutschkanor förstås, men även “torra” berg- och dalbanor.  

Träffa filmhjältarna i Warner Bros. World Abu Dhabi

Under sommaren 2018 öppnar portarna till Warner Bros. World Abu Dhabi. En nöjespark som ger liv åt alla ikoniska karaktärer som det klassiska filmbolaget Warner Bros. skapat. En fantastisk värld som där du exempelvis äntligen kan besöka Batmangrottan, Stålmannens Metropolis, Flintafamiljen, Snurre Sprätt och Tom & Jerry. Alla med ett öppet och lekfullt sinne kommer stortrivas!

Guider om Abu Dhabi