Foto: Katarina Premfors

Topp 5 bästa restaurangerna i Dubai

  1. 19 April 2017
  2. Barer & klubbar

Al Hadeerah ligger mitt ute i öknen och serveringen sker utomhus i sällskap med sanddynerna.

Restaurangutbudet i Dubai går i linje som med alla andra aktiviteter och nöjen i staden – det är svårt och veta vad man ska börja i överflödet. Här är fem av våra personliga favoriter med olika prisnivåer som får det att vattnas i gommen.

Pierchic

Vi börjar med vad som klassas som en av Dubais bästa skaldjursrestauranger. Längst ut på piren som finns i närheten av hotell Al Qasr kan man frossa i fisk- och skaldjursrätter av högsta kvalité. När man ser vyerna från matbordet ut över Arabiska golfen är det inte svårt att förstå att Pierchic flera gånger utnämnts Dubais mest romantiska restaurang.

Warehouse

Stor i maten? Då är ett besök på brunchen som restaurang Warehouse i stadsdelen Al Garhoud serverar en rekommendation att ta fasta på. Ät och drick hur mycket du vill av den läckra grillbuffén till en överkomlig penning.

Al Hadeerah på Bab Al Shams

På många sätt mer en upplevelse än ett restaurangbesök. Al Hadeerah ligger mitt ute i öknen och serveringen sker utomhus i sällskap med sanddynerna. Till den förstklassiga maten bjuds det på underhållning i form av magdans, folkdans, falkshower och möjlighet att uppleva kringmiljöerna från kamelryggen.

Armani Amal

Berömda designern Armani har hela tre restaurangkoncept i världens för tillfället högsta byggnad Burj Khalifa. Armani Amal fokuserar på indisk fine dining, Armani Hashi har japansk meny, medan Armani Ristorante lutar sig mot läckerheter från medelhavet. Självfallet designat under uppsyn av stjärndesignern himself, Mr. Giorgio Armani.

Reem Al Bawadi

Ta seden du kommer. Reem Al Bawadi är en prisvinnande restaurangkedja med mellanösterntema som finns på 12 olika ställen i UAE, Bahrain och Saudiarabien. I Dubai återfinns restaurangen i Dubai Marina, längs Jumeirah Beach Road, Sheikh Mohammed Bin Rashid Blvd och Sheikh Zayed Road.

Fler guider