Upplevelser i Dubai – 5 enorma nöjesparker du måste besöka

  1. 17 Maj 2017
  2. Aktiviteter

Berg- och dalbanorna, som uppdateras inför varje säsong, tillhör världens främsta och får även den djärvaste av passagerare att rygga tillbaka.

Det är ingen överdrift att påstå att Dubai och UAE utvecklats till paradis för de som söker adrenalinkickar och nagelbitare. Tema- och nöjesparkerna ploppar upp som svampar i Dubais ökenlandskap. I den stenhårda konkurrensen på Dubais upplevelsemarknad tvingas parkägarna göra sitt yttersta för locka till sig besökarna.

Detta har medfört att varje nyöppnad nöjespark eller åkattraktion alltid är större och mer storslagen än sina föregångare. Berg- och dalbanorna, som uppdateras inför varje säsong, tillhör världens främsta och får även den djärvaste av passagerare att rygga tillbaka.

Läs mer om Dubai!

Visit UAE har listat 5 nöjesparker i Dubai som erbjuder verklighetsflykter för hela familjen.

IMG Worlds of Adventure

IMG Worlds of Adventure är sedan man slog upp sina portar för första gången 2016 världens största temapark inomhus. Dubais senaste rekordhållare är 28 fotbollsplaner stort och ett komplett underhållningscenter med något för alla smaker.

Åk hur många gånger ni vill i de mer än 20 attraktionerna och roa er i parkens fyra temadelar. Kom i närkontakt med T-rex och velociraptorer i Jurassic Park-flörten Lost Valley, ät en bit mat längs IMG Boulevard eller stöt på älskvärda karaktärer från Marvels och Cartoon Networks animerade värld.

Motiongate Dubai

Motiongate

Filmälskare? På Motiongate samsas tre av Hollywoods mest ikoniska filmstudios – DreamWorks Animation, Columbia Pictures och Lionsgate – om parkutrymmet. Eller vad sägs om rafflande attraktioner baserade på titlar som Ghostbuster, Underworld, Hunger Games och många fler. De minsta barnen kommer aldrig sluta prata om när de träffade alla färgstarka karaktärer från Smurfarna, Shrek, Madagascar och Kung Fu Panda.

Motiongate
Bollywood Dubai

Bollywood Parks

Ett stenkast från Motiongate ligger en till meganöjespark för dig som inte får nog av filmtemat. I Bollywood Parks får du stifta bekantskap med Indiens svar på Hollywood. Oavsett genre är filmerna från Bollywoodfabriken alltid storslagna och effektfulla spektakel där sång- och dansnummer har en naturlig plats. Det vill säga perfekt underlag för en underhållande nöjespark!

Bollywood Parks
Människor på Legoland Dubai

Legoland Dubai

En nordisk klassiker som aldrig verkar gå ur tiden har etablerat sig i mellanöstern. 40 roliga attraktioner och massvis med spännande shower med Legotema väntar i Legoland Dubai. Eller imponeras av miniatyrsamhället, där bland annat Dubais främsta landmärken finns avbildade, som skapats av över 20 miljoner byggklossar. Legoland, Motiongate och Bollywood Parks ligger passande nog precis i anslutning till varandra och bildar tillsammans Dubai Parks and Resorts. Här finns även vattenlandet Legoland Water Park.

Legoland Dubai
Människor i Global Village Dubai

Global Village

Stället där en jorden-runt-resa endast tar några timmar. Global Village är precis som namnet antyder en temapark strax utanför Dubai där hela världen finns representerad. Hela 36 paviljonger som erbjuder kultur, mat, shopping och underhållning från över 70 länder, plus ett femtiotal attraktioner och massvis med konserttillfällen.

Global Village

Bo barnvänligt på Apollo Mondo Family Resorts

I det närliggande emiratet Fujairah ligger ett av UAE:s bästa familjehotell. Radisson Blu Resort Fujairah ingår i Apollo Mondo Family Resorts och har allt som en lyckad solsemester med familjen ska innehålla. En perfekt plats för avkoppling mellan besöken på nöjesparkerna och andra upplevelser i Dubai. Längs den perfekta sandstranden, mellan de mäktiga Hajarbergen och de azurblå havet så finner vi hotellet.

Barnen kan plaska runt i de många poolerna, bada i havet, följa med på upptåg i barnklubben, gå i simskola, hänga i lekparken och många andra roliga aktiviteter!

Upplev tre parker under samma utflykt!

Nöjesparker