Vad ska man köpa i Dubai?

  1. 26 November 2018
  2. Allmänt

Om du vill köpa kvalitetskläder för en billigare peng så rekommenderas perioden under Dubai Shopping Festival då de stora reorna äger rum på löpande band.

Dubai är kort och gott ett shoppingparadis. Det är få världsstäder som kan matcha det enorma utbudet av shoppinggallerior som Dubai förfogar över. Staden har till och med en årlig shoppingfestival för de verkliga entusiasterna. I köpcentrum som exempelvis Dubai Mall och Mall Of The Emirates är det lätt att timmarna springer iväg när varje butik ska utforskas.

Så vad ska man köpa i Dubai när man väl är där? Mycket fokus ligger förstås på kläder och mode. Varje galleria är sprängfylld med kända varumärken och stora modehus där du kan införskaffa det senaste från modevisningarna. Om du vill köpa kvalitetskläder för en billigare peng så rekommenderas perioden under Dubai Shopping Festival då de stora reorna äger rum på löpande band. Ett annat tips är att besöka en av Dubais många outlets för märkeskläder, däribland Brands4u, The Outlet Village och Dubai Outlet Mall.

Fynd kan även göras på inomhusmarknaderna i Dubais äldre kvarter. Dessa traditionsenliga marknadsplatser kallas souker och är typiska för arabvärlden. Här är kvaliteten på varorna som säljs oftast lite högre än på vanliga marknader, men prislappen fortfarande låg och prutbar! Soukerna har olika inriktningar – välj mellan guld-, krydd-, parfym- eller textilsouken.

Vad är billigt i Dubai?

Jag vill inte att min semester gör för stora hål i plånboken. Så vad är billigt i Dubai? Det finns många alternativ till den lyx och glamour som staden till stor del kantas av. Den som t.ex. vill äta och dricka gott kan göra det för en rimlig peng. Snabbmatsfavoriten Shawarma, som påminner om kebab, är en billig och utsökt måltid. Annars landar en enklare lunch på 40-80 kronor, medan en middag av samma standard kostar 60 till 100 kronor.

Det som verkligen är billigt i Dubai är sätt att transportera sig. Tunnelbana/metro kostar enbart någon femma per resa och taxibåt/Abrabåt via stadens kanaler är ännu billigare. Samma sak gäller taxifärder som går på ungefär 25 kronor för tre kilometers körsträcka.

Fler guider om Dubai