Staden som säkrar upp för framtiden med innovation och hållbarhet

Att Förenade Arabemiraten (UAE) lägger ribban högt när det gäller teknologisk utveckling har få missat. Även inom miljöområdet visar landet stora visioner genom att leda utvecklingen för att framtidens städer ska klara omställningen till ett mer hållbart levnadssätt.

Varningssignalerna från världens forskarkår går inte längre att ignorera. Vi måste hitta alternativ till fossila bränslen och i större utsträckning börja förlita oss på grön energi. Dubai Sustainable City är ett inspirerande och viktigt steg i rätt riktning.

Lagom till att Dubai står värd för världsutställningen Expo 2020 sker storsatsningar för miljö- och hållbarhetsanpassning av metropolen. Dubai Sustainable City är uppbyggt på att nyttja solenergi, helt fritt från skadliga energiutsläpp. Bostäder, moské, skola, hotell, cykelstråk – alla inslag i stadsmiljön är designade utifrån ett hållbart synsätt. Redan nu kan du uppleva framtiden, passa på att ta en rundtur under Dubai-vistelsen och få ett smakprov på hur våra städer kan komma att se ut!      

Abu Dhabis version av Dubai Sustainable City heter Masdar City. Ett gemensamt initiativ från UAE:s regering och näringsliv som ska stå klart 2030, ambitionen är att bli en global förebild för hur hållbara städer kan utformas. Även om man tvingats överge den ursprungliga målsättningen om att bli världens första koldioxidneutrala stad är Masdar City, med plats för 50 000 invånare, fortfarande ett unikt föredöme inom hållbar utveckling.

Växla karthöjd

På gång i UAE

Reseguider

Hotell i UAE