Foto: Dubai Film / Sebastian Opitz

9 kilometer varierande hiking i Hatta

Förenade Arabemiraten gör stora satsningar för att locka turister som vill snöra på vandrarkängorna under semestern. Nu får alla som uppskattar hiking ett alternativ till Wadi Shawka-leden i Ras Al Khaimah. Hatta Hiking Project kallas redan för “Hikers paradise”.

Hatta ligger ungefär 10 mil från Dubai och området är välkänt för sina många historiska monument och landmärken. I regionen finns det mäktiga bergsområdet Jebel al-Hajar, vilket är perfekt att upptäcka till fots. City Hiking Trail är sammanlagt 9 kilometer lång och uppdelad på fyra etapper med varierande karaktär.

De tre inledande kilometerna, som avslutas vid Hatta-dammen, är en platt vandringsled, medan resterande tre sträckor är bergshiking med skiftande svårighetsgrad. Här finns utmanande leder för den vana äventyraren och enklare sträckor för nybörjaren. Längs vägen passeras en mängd sevärdheter som Hatta Heritage Village, tre dammar, Al Tala Park, Hatta Biking Track samt flera gårdar i Al Sharia-området. Det finns med andra ord helt klart anledning att packa ner vandringskängorna!

Växla karthöjd

På gång i UAE

Reseguider om UAE

Hotell i UAE