Förstå omvärlden genom VR

Virtual reality-revolutionen är här. Inom en snar framtid kommer VR vara en minst lika naturlig projektionsyta för visuella upplevelser som de skärmar vi idag har i vår omgivning och som vi inte kan slita blicken från. Potentialen är enorm, inte enbart i underhållningssyfte, utan även som ett verktyg för att sprida kunskap.

Som en förlängning av det prestigefyllda Nobelpriset i fysik har svenska Nobelmuséet inlett samarbete med HTC Vive och CLVR Works, vilka gemensamt tagit fram en utbildningsapplikation, där användaren utifrån ett VR-perspektiv på materianivå lär sig hur vår värld är uppbyggd.  Applikationen är en del av Nobelmuséets turnérande utställning “Understanding matter”, vilken under 2017 haft vägarna förbi Dubai.

Det är ingen slump att Nobelmuséet valde just Dubai och Förenade Arabemiraten som inkörsport för sin VR-app i arabvärlden. Dubai ligger i täten och driver utvecklingen när det gäller virtual reality (VR) och artificiell intelligens (AI). Under året (2017) har bland annat den första robotpolisen börjat patrullera längs stadens gator. Lagom till år 2030 ska 25 % av Dubais polisstyrka bestå av intelligenta cyborger.

På gång i UAE

Reseguider om UAE

Hotell i UAE