Resan hit

Att resa till Dubai & UAE

En av många fördelar med att förlägga semestern till den arabiska halvön och Förenade Arabemiraten är den korta restiden för Skandinaviska resenärer till ett resmål som erbjuder ett helt annat klimat än hemma.  

Från Sverige och Arlanda tar en flygresa till Dubai ca 6 timmar med fördelaktiga vindförhållanden. Är slutdestination huvudstaden Abu Dhabi tar resan ungefär 1 timme längre.

Flyg till Dubai International Airport avgår dagligen av flertalet flygbolag från alla nordiska huvudstäder. Arlanda har för tillfället två reguljära linjer med direktflyg till Dubai med Norwegian och UAE:s eget prisbelönade flygbolag Emirates. Om du önskar direktflyg från Kastrup i Köpenhamn är det SAS eller Emirates som gäller.

Vill du komma billigt undan? En mellanlandning eller två kommer förstås förlänga din restid men också vara mer skonsam för din resebudget. Priset för en flygstol till Dubai sträcker sig från 2000 kr och uppåt beroende på vilken säsong du väljer att åka.   

Transfer

Transfer till och från Dubai International Airport kan ske med både tunnelbana, taxi och buss. På ungefär en halvtimme anländer du till ditt hotell i Dubai city.

Här kan du läsa hur du på enklast vis tar dig runt i Förenade Arabemiraten.

 

Reser du via Arlanda?

Flygbussarna Door to Gate är ett prisvärt och bekvämt sätt att ta sig till och från Arlanda. Door to Gate hämtar dig vid dörren och gör högst två stopp på vägen till flygplatsen. Res i bekväma bilar med fritt wi-fi, USB-uttag och plats för 9 passagerare.

  • Prisexempel: Stockholms innerstad-Arlanda: 289 kr, medföljande resenär: 50 kr 
  • Smidig, bekväm och prisvärd resa till/från Arlanda
  • Delad resa med högst två stopp på vägen
  • Wi-fi och USB-uttag
  • Plats för upp till 9 passagerare
  • Bokas via app eller www.doortogate.se

Reseguider om UAE