Resan hit

Att resa till Dubai & UAE

En av många fördelar med att förlägga semestern till den arabiska halvön och Förenade Arabemiraten är den korta restiden för Skandinaviska resenärer till ett resmål som erbjuder ett helt annat klimat än hemma. Söker du sol och värme är UAE ett svårslaget resmål. I jämförelse med många andra klassiska charterdestinationer, som exempelvis Kanarieöarna, är Förenade Arabemiraten ett betydligt mer solsäkert resmål.

Flyg

Från Sverige och Arlanda tar en flygresa till Dubai ca 6,5 timmar. Är slutdestination huvudstaden Abu Dhabi tar resan ungefär 1 timme längre.

Flyg till Dubai International Airport avgår dagligen av flertalet flygbolag från alla nordiska huvudstäder. Arlanda och Köpenhamn har för tillfället två reguljära linjer med direktflyg till Dubai med Norwegian och UAE:s eget prisbelönade flygbolag Emirates.

Vill du komma billigt undan? En mellanlandning eller två kommer förstås förlänga din restid men också vara mer skonsam för din resebudget.

Paketresor

Paketresor är ett bekvämt och smidigt sätt få en avslappnad semester utan att behöva komponera alla delar av semestern på egen hand. Slipp tänka på att boka flygstol, boende och i vissa fall även måltider. UAE kryllar av förstklassiga all-inclusive-hotell där servicenivån håller absoluta världsklass. Inte nog med att du skyddas av paketreselagen så blir det även enklare att exempelvis boka transfer och arrangerade utflykter. Kort och gott, det smartaste sättet att maximera din resa!

Alla de stora charterarrangörerna erbjuder paketresor till samtliga av Förenade Arabemiratens emirat, inte enbart Dubai. Apollo har t.ex. ett brett utbud att resor för alla typer av resenärer. Allt ifrån citybelägna hotell, lyxiga resorts och sporthotell.  

Transfer

Transfer till och från Dubai International Airport kan ske med både tunnelbana, taxi och buss. På ungefär en halvtimme anländer du till ditt hotell i Dubai city.

Här kan du läsa hur du på enklast vis tar dig runt i Förenade Arabemiraten.

 

Reser du via Arlanda?

Flygbussarna Door to Gate är ett prisvärt och bekvämt sätt att ta sig till och från Arlanda. Door to Gate hämtar dig vid dörren och gör högst två stopp på vägen till flygplatsen. Res i bekväma bilar med fritt wi-fi, USB-uttag och plats för 9 passagerare.

  • Prisexempel: Stockholms innerstad-Arlanda: 289 kr, medföljande resenär: 50 kr 
  • Smidig, bekväm och prisvärd resa till/från Arlanda
  • Delad resa med högst två stopp på vägen
  • Wi-fi och USB-uttag
  • Plats för upp till 9 passagerare
  • Bokas via app eller www.doortogate.se

Reseguider om UAE