Tidsskillnad och flygtid

Flygplan ovanför skyskrapor

Tidsskillnad till Dubai och UAE

Jetlag är inget problem vid resa till Förenade Arabemiraten. Tidsskillnaden i Dubai och UAE gentemot svensk tid är +3 timmar under vintertid och +2 timmar under sommartid. När klockan är 12.00 i Sverige under sommarhalvåret är den alltså 14.00 i Dubai och UAE. När vi i Sverige ställer om klockorna till vintertid blir tidsskillnaden i stället tre timmar.

I Förenade Arabemiraten har man nämligen ingen omställning av tiden under året. Nu förs det diskussioner på EU-nivå och i svenska riksdagen om att gå tillbaka till att ha en och samma tid året om. I början av februari 2018 röstades det i EU-parlamentet om att ta frågan på allvar och i Sverige är flera politiker inställda till en sådan förändring, men man vill först ha en samhällsdiskussion om för- och nackdelarna med att införa samma tid året om. Skulle detta bli verklighet får vi i Sverige en tidsskillnad till Dubai och UAE som är densamma året om.

 

Flygtid till Dubai och Abu Dhabi

Det finns flertalet flygbolag som erbjuder direktflyg från Sverige till Dubai och Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten. Den direkta flygtiden är ungefär 6 timmar och 30 minuter medan flygresor med ett stopp givetvis tar lite längre tid. Det beror även på vilken flygplats som står för mellanlandningen. Här listar vanliga resvägar från Sverige till UAE:

Arlanda, Stockholm → Dubai

Direktflyg: ca 6,5 timmar
Flyg med 1 stopp: ca 8-10 timmar

Arlanda, Stockholm → Abu Dhabi

Inga direktflyg från Arlanda till Abu Dhabi
Flyg med 1 stopp: ca 9-11 timmar

Landvetter, Göteborg → Dubai

Inga direktflyg från Landvetter till Dubai
Flyg med 1 stopp: ca 8,5-10 timmar

Landvetter, Göteborg → Abu Dhabi

Inga direktflyg från Landvetter till Abu Dhabi
Flyg med 1 stopp: ca 9-11 timmar

Kastrup, Köpenhamn → Dubai

Direktflyg: 6,5 timmar
Flyg med 1 stopp: ca 9,5-12 timmar

Kastrup, Köpenhamn → Abu Dhabi

Inga direktflyg från Kastrup till Abu Dhabi
Flyg med 1 stopp: ca 9,5-12 timmar

Det kan vara värt att tänka på när du bokar ditt flyg att avstånden i UAE är korta. Därför kan det vara värt att se över inrikeskommunikationer innan du bestämmer från eller till vilken flygplats du reser.