Väder & tidsskillnad

Tidsskillnad i Dubai

Väder och tidsskillnad i Dubai & UAE

Välkommen till det ultimata året-runt-resmålet! I Förenade Arabemiraten råder i princip solgaranti alla årets dagar. Klimatet är varmt och tropiskt oavsett årstid.

Det är inte ovanligt att temperaturen under juli och augusti håller sig runt 40 grader. Sommartid är luftfuktigheten ofta över 90 procent i det tropiska ökenklimatet. Den högsta temperaturnoteringen som uppmätts sommartid i Dubai är 52 grader.  

Ett (förlåt) hett tips är att sikta in sig på vintermånaderna december, januari och februari när temperatur och luftfuktighet är betydligt behagligare – mellan 24 och 29 grader respektive 50 till 60 procent. Badtemperaturen i havet gör dig aldrig besviken, den ligger på 21-32 grader beroende på årstid. Ska hela småbarnsfamiljen med på resan? Då bör ni tveklöst i första hand förlägga semestern till vinterperioden.   

Oavsett tid på året finns det alltid tempererade pooler nära till hands som följer säsongens väderläge. De flesta hotell har uppvärmda pooler under vinterhalvåret och svalkande nedkylda pooler på sommaren.

Regn faller endast sporadiskt, i form av korta skurar och någon monsunsäsong existerar inte. Blygsamma 100 millimeter regn faller i snitt årligen över Dubai, fördelat på ungefär totalt 14 regndagar.   

Sandstormar är däremot relativt vanligt förekommande under sommarperioden.

Jetlag är inget problem vid resa till Förenade Arbemiraten. UAE och Dubai går under tidszonen GST (Gulf Standard Time). Tidsskillnaden i Dubai gentemot svensk tid är +3 sommartid och +2 sommartid.

Reseguider om UAE